AGOVV Futsal pakt laatste strohalm met zege op hekkensluiter Den Haag

By | 15 april 2023

In een wedstrijd van buigen of barsten bogen de zaalvoetballers van AGOVV wel, maar barstten ze niet tegen ZVV Den Haag. In sporthal Mheenpark speelden de Apeldoorners de rode lantaarndrager pas in de slotminuten naar een 5-2 nederlaag. Een cruciale zege, die het geloof op verlenging van het eredivisieschap weer wat doet toenemen.

AGOVV Futsal pakte een laatste strohalm. Bij verlies was het eredivisieschap aan een flinterdun draadje komen te hangen en had het er somber uitgezien voor de Blauwen. Pas in de slotfase namen ze definitief afstand van de al nagenoeg zekere degradant uit de Residentie. Halverwege de wedstrijd gingen de Hagenaars nota bene nog met 1-2 leiding. Aangezien een overwinning bittere noodzaak was speelde AGOVV Futsal in de fase die volgde vooral tegen zichzelf en tegen de klok.

De 2-2 viel weliswaar al redelijk vlot – een eigen doelpunt nota bene –, de alles verlossende 3-2 viel relatief laat. Met nog drie minuten en 55 seconden op de klok brak Joey Jejanan de ban. En hoe. Met een enorme uithaal van rechts in de linkerbovenhoek. Aanvoerder Rachid Boughalab maakte aansluitend met twee treffers een definitief einde aan alle onzekerheid voor de Apeldoornse eredivisionist.

“We komen heel snel op voorsprong. Daarna laten we het weer lopen. In de rust is gezegd dat we vooral de rust moesten bewaren. Zoals Yasin Erdal vaak aangeeft worden wedstrijden in de zaal vaak in de laatste minuten beslist. We hebben onszelf eindelijk beloond. Dit was iets wat al lang in de lucht hing. Je kunt wel leuk voetballen, maar het draait wel om de punten. We moeten nu de koppies rechthouden. Er is nog niks gespeeld”, sprak de maker van de bevrijdende derde goal na afloop.

Over zijn aanstaande overstap naar ZVV Ede, die hij na dit seizoen samen met Jean Matitaputty maakt, wilde Jejanan niets kwijt. “Daar wil ik niet over praten. Ik wil het eerst hier goed afmaken.”

Over de kansen van AGOVV Futsal over het behoud van de eredivisiestatus was hij uitgesprokener. “Ik ben er heilig van overtuigd dat we er inblijven.”