Zaterdagse primeur voor Apeldoornse zondagclub, viermaal is scheepsrecht voor WSV

By | 22 oktober 2023

In de vierde aanloop was het dan eindelijk prijs voor de voetballers van WSV. Tegen ASV Dronten beleefde het elitekorps van de zondagclub een zaterdagse primeur in de eerste klasse G. Dankzij twee treffers van de van Sportclub Eefde gekomen Jorn Braakhekke behaalden de Apeldoorners hun met groot verlangen tegemoetgeziene eerste driepunter van het seizoen.  

De ontlading was intens na het bevrijdende fluitsignaal. Op het veld voor de tribune vielen de trainer en de uitblinkende doelman elkaar spontaan in de armen. Al was vader en zoon Karrenbelt niet veel tijd vergund om samen lang na te genieten van WSV’s zwaarbevochten eerste competitiezege. Karrenbelt senior moest even later bij de trap naar de kleedkamer namelijk een indringend gesprek voeren met een ontstemde supporter uit Dronten. De man, die daar helemaal niets te zoeken had, liet weten niet zo gecharmeerd te zijn van Karrenbelts nogal uitbundige manier van coachen. De winnende coach dacht er het zijne van en reageerde luchtig op het voorval. “Die meneer zei dat hij mij niet zo leuk vond…”

Na de nederlagen tegen DTS ’35 en De Bataven en het gelijke spel in Twello bij Voorwaarts kwam de eerste overwinning voor WSV als geroepen. De standvastige manier waarop zijn elftal overeind bleef tegen de door hem hoog ingeschatte opponent uit Dronten, geeft Karrenbelt veel vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie. “Voor aanvang van het seizoen heb ik al gezegd dat het een overlevingstocht voor ons wordt. Deze wedstrijd was echt een survival. Kijk je naar hun selectie, dan denk ik dat zij kampioenskandidaat nummer één zijn. Nee, deze had ik vooraf niet meegerekend. De snelle voorsprong was een ruggensteuntje voor ons en Largo keepte echt voortreffelijk”, schreef de trainer de victorie mede toe aan het sterke keeperswerk van zijn zoon

Ook Damian Schipper keek met een tevreden gevoel terug op WSV’s eerste zaterdagse optreden op eigen veld. “In die eerste drie wedstrijden hebben wij best wel goed gespeeld, maar wonnen we steeds niet. Dan is het heerlijk dat het nu tegen een kampioenskandidaat wel lukt. Voor Jorn Braakhekke is het ook fantastisch. Hopelijk gaat hij nog veel meer goals voor ons maken. Aan doelstellingen doen we niet. We moeten gewoon elke wedstrijd alles geven. En wie weet, kunnen we wel verrassen. Alle teams in onze afdeling lijken behoorlijk aan elkaar gewaagd. CSV wint tot dusverre alles, maar de trainer heeft al gezegd dat zij tegen ons echt geen zes punten gaan pakken”, kijkt de drager van het rugnummer tien al reikhalzend uit naar de aanstaande confrontaties met de plaatsgenoot.

Over het samenvoegen van zaterdag- en zondagclubs in de eerste klasse is de 25-jarige oudgediende positief. Dat hij dit seizoen met WSV met zekere regelmaat op zaterdag moet aantreden, deert hem niet. De afwisseling bevalt hem wel. Met zijn werk als begeleider en bewegingsagoog Siza’s Koonings Jaght komt Schipper er niet door in de knel. Met gezinsuitbreiding op komst vindt de toekomstige vader het bovendien wel een prettig vooruitzicht om niet elke zondag van huis te zijn. “Ik word in november voor het eerst papa. Dan is het wel lekker om op zaterdag te voetballen zodat ik op zondag bij m’n gezinnetje kan zijn.”

In de eerste ronde van de districtsbeker mag Schipper komend weekend met WSV ‘gewoon’ op zondag aan de bak. Tegen vierdedivisionist Orion uit Nijmegen hoopt hij een vervolg te kunnen geven aan de zege tegen ASV Dronten. “Wij zien de beker zeker niet als een bijzaak. Het is ook weer een mooie uitdaging.”

De Stentor maandag 16 oktober 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *