Mike Koldenhof vindt een nieuw doel in Beekbergen, ondanks pijnlijke middag tegen VDZ

By | 19 november 2023

Beekbergen was zondagmiddag niet opgewassen tegen het nog ongeslagen VDZ. Keeper Mike Koldenhof, die vier keer de bal uit zijn net moest halen, doorstond de wedstrijd niet geheel schadevrij.

Koldenhof beleefde tegen VDZ in meerdere opzichten een pijnlijke middag. Nou is vier tegengoals incasseren voor geen enkele doelman leuk, maar dat hoort een beetje bij het vak. De pijnlijke ribben die hij kort voor rust aan een botsing met een tegenstander overhield, bezorgden de Beekbergense goalie meer ongemak. Die speelden hem zelfs na afloop van de wedstrijd nog danig parten.

“Ik had de bal al. Die jongen van VDZ liep door en kwam precies met de punt van zijn ellenboog in m’n ribben. Pff, dan moet je wel even naar lucht happen. Dat kwam wel aan. Ik heb me in de rust laten behandelen en kon gelukkig verder. Ik voelde het wel. Bij hun vierde goal viel de bal helaas precies aan de kant van die ribben. Daardoor kon ik me net niet genoeg strekken”, rekende de onfortuinlijke goalie de laatste en vierde tegentreffer van de Arnhemmers zichzelf en zijn geteisterde ribbenkas aan.

Van de drie tegengoals in de eerste helft kwamen er ook twee op een nogal ongelukkige wijze tot stand. “Die 0-1 viel uit een corner. Toen de bal via de lat terugkwam, werd ik geblokt en kon iemand van VDZ inkoppen. Bij die derde goal bleef de bal hangen. Dat ging ook heel knullig. Alleen aan die tweede goal kon ik weinig doen. Dat was er eentje uit het boekje. Het is jammer hoe je die goals tegen krijgt. Voetballend is VDZ misschien wat verder dan wij, maar we gaven weinig weg. Het stond goed bij ons”, vond de doelman.

Ondanks de vervelende middag heeft Koldenhof nog geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Beekbergen. Bij het naar de tweede klasse gedegradeerde Columbia verloor hij tijdens het vorige seizoen zijn plek onder de lat aan Yakup Ece. Aan de Veldhofweg vond hij letterlijk en figuurlijk een nieuw doel door de opengevallen positie over te nemen die door het vertrek van Martijn Harleman was vrijgekomen. Van trainer Danny van Engeland krijgt hij wel het vertrouwen en de speelminuten waar hij aan de Winkewijertlaan niet meer van verzekerd was.

“Na het gesprek dat ik eind vorig seizoen met Danny had, heb ik mijn keuze gemaakt. Bij Columbia blijven was zeker een optie. Ik heb ook met Marco Onderberg, de nieuwe trainer, gesproken. Als ik was gebleven, had ik het samen met mijn goede vriend Yakup Ece moeten uitvechten. Ik ben vooral blij dat ik bij Beekbergen mijn minuten weer kan maken. Ik sta hier toch wat relaxter onder de lat en keep op een leuk niveau”, zegt Koldenhof zich te verheugen om na csv Apeldoorn, Vios, AGOVV en Columbia een nieuw kapittel aan zijn keepersloopbaan toe te voegen.

Hij hoopt dat hij met zijn ervaring een bijdrage kan leveren om derde klasse-voetbal in Beekbergen te waarborgen. “Sinds mijn achttiende keeper keep ik al in een eerste elftal. Ik hoop dat ik de jonge keepers hier beter kan maken. Met m’n 26 jaar ben ik bij Beekbergen één van de oudjes. De selectie bestaat uit veel jonge gasten. Zij zijn enorm leergierig. Wij willen allemaal door blijven groeien.”

Aanpassingsproblemen heeft de Apeldoorner niet gekend. “Het voelde gelijk als een warm nest. Bij Vios heb ik eerder bij een dorpsclub gezeten, toch was dat heel anders. In Beekbergen gaat het ons-kent-ons een stapje verder. Vaassen heeft drie voetbalclubs. Alles wat hier in het dorp voetbalt, voetbalt bij Beekbergen.”

De Stentor maandag 13 november 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *