Dynamo’s grootste tegenstander is Dynamo zelf

By | 13 maart 2024

In de eerste thuiswedstrijd in de kampioenspoule deelden de volleyballers van Dynamo zaterdag een ouderwetse tik uit aan Lycurgus. Van beslissende betekenis in de ontknoping van de titelstrijd is die 3-0 overwinning allerminst.

Doordat het in de reguliere competitie bij de eerste vier eindigde weet Dynamo zich al op voorhand verzekerd van een kwartfinaleplek in de aanstaande play-offs. Zelfs wanneer de regerend landskampioen alle resterende wedstrijden in de A-poule zou verliezen, kan het in de nieuwe competitieopzet nog altijd de titel prolongeren. Pas in de reeks kwart- of halve finalewedstrijden gaan nederlagen werkelijk pijn doen.

Cas Abraham, die met zestien punten prima op dreef was tegen Lycurgus, vond dat Dynamo de 3-2 nederlaag van zes dagen eerder bij Limax op de best denkbare wijze van zich had afgespeeld. “Je kan wel allerlei excuses gaan verzinnen over een laag plafond en Gala-ballen, feit is gewoon dat wij bij Limax ons eigen niveau niet haalden. Het ging nu zeker qua passing een stuk beter”, noemt de 24-jarige passer/loper Dynamo’s moeilijkste tegenstander Dynamo zelf.

De voormalige jeugdinternational voldeed in 2019 tijdens zijn eerste periode bij ’s lands meest gelauwerde clubteam niet aan de hooggespannen verwachtingen. Zoals hij tegen Lycurgus tekeerging, ontpopt hij zich steeds meer als een meerwaarde. “Ik probeer zo ontspannen mogelijk te zijn en me op mijn eigen spel te focussen. We gaan nu tegen de beste teams van Nederland spelen. Het is een kwestie van meten. Als we zo spelen als vanavond, zijn wij moeilijk te verslaan. Maar dan moeten we het wel blijven doen en ons als team verder blijven ontwikkelen”, ziet de zelfverzekerde inwoner van Lunteren aanstaande zondag in Doetinchem zelfs winstkansen tegen het tot dusverre oppermachtige Orion.

Aan de andere kant van het net keek Robin Boekhoudt als een van de weinige Apeldoorners niet bepaald met een onverdeeld genoegen terug op de wedstrijd. In de derde set, nota bene de enige set waarin Lycurgus meer dan twintig punten scoorde, hoefde de Apeldoorner in Groningse dienst van zijn coach Arjan Taaij zelfs helemaal niet meer op te draven. “Als je in de eerste set veertien eigen fouten maakt, dan begint het bij jezelf. Dan loop je meteen al achter de fouten aan”, verzuchtte Boekhoudt na afloop.

Ondanks de nederlaag tegen zijn voormalige club blijft hij hoop houden met Lycurgus direct door te stoten naar de halve finale. “Als wij de vier wedstrijden die nog komen allemaal winnen, kunnen we nog steeds eerste of tweede worden. Ik heb geen idee wie er kampioen wordt. Ik denk dat iedereen redelijk aan elkaar gewaagd is. Dat Orion de beste was, heb je de afgelopen twee jaar ook gehad”, refereert hij aan de landstitels waaraan hij de afgelopen twee seizoenen als speler van Dynamo een bijdrage mocht leveren.

Zijn keuze om zijn carrière na twee succesvolle jaren in zijn geboorteplaats in eigen land voort te zetten noemt hij vanuit sportief oogpunt de juiste. “Ik vind dat het een goede stap is geweest. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wilde me verder ontwikkelen in een andere omgeving. Ik kon al naar het buitenland, maar ik twijfelde. Op elk front kan ik me nog verbeteren. Bij Dynamo zaten bijna alleen maar Nederlandse spelers. Ik zit nu bij een Nederlandse club met veel buitenlanders. Mijn Engels is niet zo goed. Ik zie Lycurgus als een mooie tussenstap”, merkt de 22-jarige middenaanvaller op dat hij sinds zijn verhuizing naar het Noorden in elk geval zijn talenkennis verder heeft bijgespijkerd.

De Stentor maandag 26 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *