Solide CSV Apeldoorn weet het gevaar Diks te beteugelen

By | 24 maart 2024

Jamarro Diks was de enige Apeldoorner die als verliezer het veld verliet na afloop van de strafexercitie die CSV Apeldoorn zaterdagavond uitvoerde in Huissen. Bij CSV’s eclatante 5-1 overwinning op RKHVV nam de clubtopscorer van de thuisploeg wél de eretreffer voor zijn rekening, zijn zestiende competitietreffer alweer.

Door de gevaarlijkste aanvaller van RKHVV te beteugelen, haalden de bezoekers de angel uit het aanvalsspel van de thuisploeg. Aan de andere kant van het veld sloeg de manschappen van trainer Jan Kromkamp genadeloos toe en schoten ze zich koelbloedig warm voor de topper van aanstaand weekend op eigen veld tegen koploper SDC Putten.

Vier dagen eerder bracht Diks met twee zijn doelpunten vierdedivisionist ROHDA Raalte in de achtste finale van de districtsbeker op de rand van uitschakeling. Ditmaal zat hij gedurende de 90 minuten behoorlijk in de tang bij de rustige Jeremy Jonker en de al vroeg ingevallen Cedric Bultman, die keer op keer prima rugdekking gaf. Kromkamp had zijn huiswerk goed gedaan.

Helemaal uit te schakelen is de onberekenbare Diks nooit, zo bewees hij met de aansluitingstreffer in de 23e minuut. Bij de stand 0-2 lifte hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai over keeper Damian Stiemer. Enkele minuten later kapte hij Jonker uit en poeierde van dichtbij rakelings over. “Ik wilde ‘m in de verre hoek schieten. Als die bal erin gaat, dan wordt het weer een wedstrijd”, meende RKHVV’s doelpuntenmaker, die bij absentie van zijn vaste aanvalspartner Michael van Swaaij vooral op zichzelf aangewezen was. Kromkamp noemde het tegendoelpunt het enige slippertje van zijn solide defensie. “Die goal mag natuurlijk nooit vallen”, reageerde de CSV-trainer stellig.

Bij RKHVV is Diks bezig aan een beresterk seizoen. Dat hij geweldig kan voetballen, was al veel langer bekend. Op 28-jarige leeftijd komt de momentenvoetballer van weleer bij de eersteklasser uit Huissen tot volle wasdom. Sinds zijn overgang van Columbia scoort hij aan de lopende band. In de competitie loopt hij één op één. “Ik ben gehaald om goals te maken. Dat maak ik nu aardig waar. Ik heb er nu zestien inliggen voor de competitie en ook nog eens elf of twaalf voor de beker. Tien was mijn doelstelling vooraf. Zoveel had ik er al voor de winterstop gemaakt”, stelt Diks dat een stabiel gezinsleven hem rust en vertrouwen geeft.

Sinds de geboorte van zoontje Jaivey, ruim anderhalf jaar geleden, staat hij met meer verantwoordingsgevoel in het leven én op het voetbalveld. Dat het voornamelijk van hem af zal hangen of zijn club nog een rol van betekenis kan spelen in de ontknoping van de kampioensstrijd in de eerste klasse G, wuift de Apeldoorner weg. “Ik doe het niet alleen. Dat ik veel kan scoren, komt mede door m’n ploeggenoten. Zij brengen me in stelling”, scoort het boegbeeld van RKHVV ook in bescheidenheid.

Doordat behalve RKHVV met ASV Dronten en DTS ’35 twee andere Top 5-teams dit weekend puntverlies leden ontpopt CSV Apeldoorn zich op dit moment tot de meest serieuze belager van koploper Putten. Dat de op handen zijnde confrontatie tussen de nummers twee en een van de ranglijst al een voortijdige beslissing brengt in het gevecht om het kampioenschap, gelooft CSV-trainer Jan Kromkamp niet. “We spelen alleen maar moeilijke wedstrijden. Het zijn allemaal toppers. Nu gaat het er echt om.”