Dynamo trekt aan het langste eind in vijfdelige slijtageslag tegen Lycurgus, Apeldoorners opnieuw in finale

By | 30 april 2024

Eind goed al goed. De volleyballers van Dynamo staan voor het vierde jaar in successie in de finale van de play-offs om de landstitel. Na afgelopen weekend al de 0-2 achterstand in de best-of-five reeks tegen Lycurgus in de halve eindstrijd te hebben rechtgetrokken, won de regerend kampioen uit Apeldoorn woensdag in eigen huis de allesbeslissende vijfde wedstrijd van de Groningers met 3-1.

In de vijfde onderlinge confrontatie in negen dagen tijd was het woensdagavond in Omnisport erop of eronder voor beide ploegen. Lycurgus had voordien zelfs al drie duels meer moeten afwerken dan de Apeldoornse rivalen. Terwijl de tweede plaats in de A-poule Dynamo rechtstreeks toegang verschafte tot de halve finale, moest de ploeg van ex-Dynamo’ers Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Ramon Martinez zich eerst nog in drie duels van het lastige Barneveldse SSS ontdoen.

Dat was zondag tijdens wedstrijd nummer vier in het eigen Martiniplaza al merkbaar. Lycurgus wekte in dat duel, waarin Dynamo de score in de halve finalereeks op gelijke hoogte bracht, al de indruk op het tandvlees te lopen. De tweeënhalve dag rust ten spijt moesten de bezoekers uit het Noorden in Omnisport andermaal hun meerdere erkennen in de titelverdediger.

In de periode waarin Lycurgus moest afrekenen met SSS nam Redbad Strikwerda tijdens de dagelijkse oefensessies bij Dynamo geen gas terug. Daar heeft het in de krachten verslindende reeks tegen Lycurgus duidelijk profijt van getrokken, sprak Dynamo’s trainer terwijl hij zich na afloop te goed deed aan de inhoud van een bak dropjes.

,,Fysiek staan wij er goed voor. Wij zijn uren blijven maken. Dat helpt je wel. Je hebt in deze fase namelijk geen tijd meer om je op de trainingen te verbeteren. Je moet blijven trainen om belastbaar te blijven”, aldus de succescoach.

Zijn Dynamo liet zich na de 0-2 achterstand niet van de wijs brengen en klaarde de klus uiteindelijk geroutineerd. ,,De opdrachten blijven altijd hetzelfde. Dat is al vanaf dag één zo. Die veranderen nooit. Je moet telkens de volgende bal goed slaan”, reageerde Strikwerda op Strikwerdiaanse wijze op het bereiken van weer een finale.

De na afloop van dit seizoen naar Sliedrecht Sport vertrekkende Duco Krook verklaarde dat hij ook na de 0-2 achterstand in de serie niet gewanhoopt had. ,,Het vertrouwen is er altijd geweest. Het heeft altijd aan ons eigen niveau gelegen. Je moet het wedstrijd voor wedstrijd bekijken.”

Als afsluiting van zijn driejarige verblijf bij de landskampioen staat de 28-jarige middenaanvaller voor de derde keer in de eindstrijd van de play-offs. ,,Gewoon wordt zoiets nooit. Het blijft speciaal. Als we ons eigen niveau halen, kunnen we iedereen aan”, hangt titelprolongatie volgens Krook enkel en alleen van Dynamo zelf af.

Als tegenstander in de finale treft Dynamo voor het derde achtereenvolgende jaar Orion, de sterkste ploeg van het afgelopen eredivisiejaar. De Doetinchemmers rekenenden woensdagavond met de nodige moeite af met Limax. De best-of-five serie in de finale begint voor de titelverdediger uit Apeldoorn op zaterdag met een uitwedstrijd in Doetinchem.

Robin Boekhoudt, Apeldoorner in Groningse dienst, kan zich na de uitschakeling van Lycurgus volledig gaan toeleggen op het supporten van Dynamo. Het damesteam van de Apeldoornse club welteverstaan. Vriendin Lotte Bruinsma is met de Dynamovrouwen namelijk nog volop in de race voor een finaleplaats.

Destentor.nl woensdag 17 april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *