Voor Jorrel Herboldt lijkt eerste klasse geen eindstation

By | 30 april 2024

WSV moet na een even dure als zure 1-2 nederlaag tegen SC Bemmel vrezen voor deelname aan nacompetitie om haar eersteklassestatus te behouden. De fraaie gelijkmaker van Jorrel Herboldt kwam dan misschien wel in aanmerking voor een schoonheidsprijs, maar leverde tien WSV’ers geen punt op.

Zijn huldiging als Man of the Match met bijbehorende cadeaubon, cap en foto betekende naderhand niet meer dan een doekje voor het bloeden. Jorrel Herboldt onderging de plichtplegingen gedwee, maar moest enkele minuten toegeven dat het verlies behoorlijk veel pijn deed. “Om erbij te blijven was dit een belangrijke wedstrijd voor ons. Als je dan in de laatste minuut een goal tegen krijgt en verliest, is dat vervelend. Maar we hebben nog een aantal wedstrijden te gaan en gaan elke wedstrijd ons uiterste best doen”, blijft WSV’s doelpuntenmaker ondanks het tegenvallende resultaat geloven in handhaving in de eerste klasse G.

In een bloedeloze eerste helft waarin beide ploegen nauwelijks voor doelgevaar zorgden, ging het spel feitelijk een beetje langs de rechts op het middenveld geposteerde Herboldt heen. Van het dwingende, dat hij in de zaal bij het vorige week naar het derde landelijke niveau gepromoveerde SC Nowruz wel aan de dag legt, was op het kunstgras aan de winderige Voorwaarts weinig terug te zien.

In de tweede helft bij een achterstand van 0-1, luttele minuten na de domme rode kaart van Toby Kuhnen, volgde zijn moment. Van de onnavolgbare wijze waarop hij een kwartier voor het einde het overgebleven Apeldoornse tiental op gelijke hoogte schoot droop de klasse bijkans af. “De bal werd vanuit een ingooi doorgekopt. Ik nam ‘m op de borst aan en schoot ‘m met links via onderkant van de lat erin. Het is fijn om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het team”, reageerde de op 8 februari 22 jaar geworden Herboldt bescheiden op zijn kunststukje.

Ondanks zijn uitverkiezing tot Man of the Match gaf hij eerlijk toe weleens betere wedstrijden voor WSV te hebben gespeeld. “Ik ben best wel kritisch naar mezelf. Ik leg de lat altijd hoog. Het klopt dat ik mezelf te weinig liet zien. Maar ik kom net terug van een enkelblessure. Dit was m’n eerste volledige wedstrijd weer. Eigenlijk dachten ze dat ik zes tot acht weken uitgeschakeld zou zijn. Nadat er vocht is uitgehaald, stond ik er naar drie weken alweer. Tegen Bennekom heb ik al twintig minuten meegedaan”, vertelt de WSV’er dat hij sneller dan verwacht weer op het veld stond.

De sierlijke middenvelder stelt al enkele seizoenen onder bewijs dat hij het in zich heeft een stap hogerop te maken. Het maakt zijn keuze om na de zomervakantie te gaan voetballen bij klassegenoot DTS ’35 uit Ede in zekere zin best wel opmerkelijk. “Ik heb meer meerdere clubs gesproken. Bij DTS was het gevoel meteen goed. Ze hebben een duidelijk plan met mij. Mijn doel is uiteindelijk wel om hoger dan de eerste klasse te spelen. Ooit hoop ik in de derde- of misschien wel tweede divisie te voetballen. Ik hoop dat DTS daarbij een mooie tussenstap is”, geeft de toekomstige DTS’er blijk van gezonde sportieve ambities.

Van zijn toekomstige Edese club heeft Herboldt de toezegging gekregen dat hij zijn talenten komend seizoen in- en outdoor kan blijven etaleren. “Daar hebben we afspraken over gemaakt. Als er ooit een moment komt waarop ik moet kiezen, dan ligt voor mij de prioriteit op het veld”, is de tot Speler van het Jaar gekozen zaalvoetballer van SC Nowruz duidelijk.

Richard Karrenbelt noemt Herboldts keuze voor DTS ’35 een verstandige zet. Volgens WSV’s trainer zit zijn pupil nog lang niet op de toppen van zijn kunnen. “Ik vind hem soms alleen nog wat te gemakkelijk. Hij heeft veel zelfvertrouwen en zit niet zo gauw in de put, maar hij moet daar niet in doorslaan. In potentie is hij onze beste speler, maar hij mag nog wel iets agressiever worden.”  

De Stentor maandag 8 april 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *