Nieuwe stadion Rot Weiss Essen opent zijn poorten

By | 28 augustus 2017

Vandaag 5 jaar geleden

Rot Weiss Essen is wat we in goed Duits een Traditionsverein noemen. Een – en dat is geen Duits – sleeping giant. RWE blijft na Schalke 04 altijd de populairste voetbalclub van het Ruhrgebied. Deutscher Meister van 1955.

Van de huidige aanhangers kennen de meesten Helmut Rahn, Willie Ente Lippens en Horst Hrubesch waarschijnlijk alleen uit heroïsche overleveringen van hun opa’s. Maar hoewel het topvoetbal aan de Hafenstrasse al lange tijd tot het verleden behoort, blijft de volksclub uit de Ruhrmetropool zelfs in de Regionalliga de massa’s mobiliseren.

Het oude Georg-Melches-Stadion staat al jaren op de nominatie om gesloopt te worden. Het voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Instortingsgevaar dreigt. Alvorens de plannen voor de bouw van een nieuw stadion eindelijk gerealiseerd worden, verstrijkt veel tijd. In 2012 is het dan eindelijk zover. Achter de oude betonbak en het standbeeld van clublegende Helmut Rahn opent de nieuwe thuishaven van de traditieclub zijn poorten.

Samen met Herr Dietrich wijd ik vijf jaar geleden het nieuwe stadion in Essen in. Tegen de SSVg Velbert. En eerlijk is eerlijk, weinig vierdeklassers beschikken over een fraaier onderkomen dan RWE. Het maakt alle vergane glorie in één keer een stuk stijlvoller.

28 augustus 2012 Essen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *