FC Eindhoven heeft aan tien minuten genoeg

By | 13 april 2018

De kwelling duurt nog 180 minuten. Dan behoort het rampseizoen 2017-2018 voor Go Ahead Eagles tot het verleden. Speeldag 36 van de Jupiler League leverde de Deventenaren de zeventiende nederlaag op! In de Adelaarshorst was het elftal van trainer Jan van Staa op deze vrijdag de dertiende niet opgewassen tegen FC Eindhoven.

De directe confrontatie om de zestiende plek op de ranglijst was al na zeven minuten een ongelijke strijd. Een wat onbeholpen tackle van Givan Werkhoven op Eindhovenaar Kabungu werd door scheidsrechter Ruperti beloond met een directe rode kaart. De als zeventiende geklasseerde thuisploeg moest de klus derhalve  in de daaropvolgende 83 minuten met een man minder zien te klaren.

Het Deventer tiental gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Het ging door een treffer van captain Xandro Schenk in de 42e minuut zelfs met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft had FC Eindhoven aan tien minuten genoeg om het verzet van Go Ahead Eagles te breken. Doelpunten van Van Landschoot (47.) en twee keer Lieder (53., 56.) beslisten het matige duel definitief in Brabants voordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *