Alterno speelt slechts één set als een kampioen

By | 25 april 2018

In de play-off finale om het landskampioenschap volleybal bij de vrouwen heeft Coolen Alterno de eerste slag verloren. In de tot de laatste plaats bezette sporthal de Basis in Sliedrecht bleef regerend landskampioen Sliedrecht Sport de Apeldoornse volleybalsters woensdagavond met 3-1 de baas.

Hoe de gasten uit de startblokken schoten, was echter veelbelovend met het oog op de overige wedstrijden in de best-of-five serie. In de eerste set overrompelde de onbevangen spelende ploeg van coach Ali Moghaddasian de favoriete thuisploeg regelrecht. Evenals tien dagen eerder in de eigen Alternohal trok het jeugdige Apeldoornse gezelschap zich niets aan van de reputatie van de opponent en sloeg zich brutaal naar een 18-25 setzege.

Vanaf het midden van de tweede set stelde Sliedrecht Sport langzaam orde op zaken. Terwijl de dijenkletsers van de huis-deejay uit de jukeboxen dreunden, raakte Coolen Alterno steeds meer van slag. Het liet zich té veel imponeren en kwam niet meer in het stuk voor. De technische staf probeerde met wissels het tij nog te doen keren, maar de Sliedrechtse overmacht was te groot: 25-17, 25-18, 25-14.

Willen de Apeldoornse volleybalsters een kans maken om Sliedrecht Sport als landskampioen te onttronen, dan zullen ze in de komende finaleduels het ontzag van zich af moeten gooien. Te beginnen zaterdagavond in de thuiswedstrijd in sporthal Mheenpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *