Luxemburg-uit zware bevalling voor Oranje

By | 2 september 2018

Vandaag 12 jaar geleden

De kwalificatiereeks voor het EK 2008 begint voor het Nederlands elftal met een uitwedstrijd in Luxemburg. Altijd lastig…

Met Tom woon ik de première bij. Zaterdagochtend eerst naar – als ik het me goed herinner – Ede om Tom op te halen. Na afloop van het duel van de talenten van Robur et Velocitas linea recta naar het Groothertogdom.

Het blijft indrukwekkend een nationaal stadion met plek voor iets meer dan 8.000 toeschouwers. Die zitten er bij de aftrap ook in het Jodie Bernal stadion. Zeker de helft daarvan is afkomstig uit Nederland en draagt iets oranjes. Dit ‘thuisvoordeel’ spoort het elftal van bondscoach Marco van Basten desondanks nauwelijks aan tot grootse daden.

Een walk-over wordt het duel tegen het vermeende kleinduimpje allerminst. De eerste serieuze krachtmeting na het teleurstellende WK in Duitsland mondt uit in een loodzware bevalling. De veredelde Luxemburgse amateurs verzetten zich hardnekkig.  Door een doelpunt van uitgerekend Joris Mathijsen boekt Oranje een moeizame 0-1 zege en wordt een kleine blamage voorkomen.

2 september 2006 Luxemburg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *