WSV laat Sneek alle kleuren van de regenboog zien

By | 28 oktober 2018

Vandaag 11 jaar geleden

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat de Hoofdklasse kennismaakte met WSV. Dankzij de onstuimige Wormense Stierenvechters telt Apeldoorn tussen 2005 en 2009 in het zondagamateurvoetbal mee.

Het zijn topjaren voor WSV. De opmars op de Voorwaarts voert steeds verder voorwaarts: kampioen derde klasse2003, kampioen tweede klasse2004, kampioen eerste klasse2005. Gevolgd door twee derde plaatsen in de Hoofdklasse. Hoger kan het niet bij de amateurs destijds.

In het derde van de vier Hoofdklasseseizoenen loopt het met een elfde plek in de eindklassering wat stroever voor de Apeldoorners. Het weerhoudt het door Hans Bossink getrainde WSV er op de achtste speeldag nochtans niet van om Sneek op te rollen. Op de eigen Voorwaarts wordt het 5-0. Doelpuntenmakers: Dimitri van Gerrevink, Martijn Mulder (2), Miquel Huigen en Sander van Hal.

Ik ken trouwens weinig clubs die in de loop der jaren zo vaak van naam veranderd zijn als de Friezen. Hubert Sneek, Sneek Hovis, Sneek/BP, SWZ Boso Sneek, VV Sneek Wit Zwart. Het mag allemaal geen naam hebben. Op die bewuste zondagmiddag laat Zwart Wit Wit Zwart alle kleuren van de regenboog zien…

28 oktober 2007 Apeldoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *