Bouwbedrijf J. Stenzel als steun en toeverlaat

By | 31 oktober 2018

Vandaag 9 jaar geleden

Zonder support van het bedrijfsleven behoort topsport nergens tot de mogelijkheden. Dankzij de commercie kan zelfs in een dorp als Lotte, een tiental kilometers oostelijk van Osnabrück, de plaatselijke voetbaltrots als een komeet omhoog schieten.

Sinds 2017 vertoont de lokale trots uit het nog geen 15.000 inwoners tellende plaatsje in de Landkreis Steinfurt zijn voetbalkunsten zowaar in de derde Liga van Duitsland. Feitelijk is het ongekend dat de Sportfreunde om de punten strijden met erkende regionale grootmachten als VfL Osnabrück en Preussen Münster.

In het seizoen 2009-2010 zijn de sportvrienden bezig aan hun tweede jaar in de Regionalliga West. Met Tom zit ik op de tribune bij de thuiswedstrijd tegen Rot Weiss Essen, een andere vermaarde Traditionsverein. In wat dan de PGW Arena heet is de aanhang uit Essen ruimschoots in de meerderheid.

De uit reclameborden opgetrokken muur achter een van de doelen maakt duidelijk aan wie de Sportfreunde Lotte het te danken hebben dat ze het tegen zulke prominente tegenstanders mogen opnemen: Armin’s Partyservice, Kramers Lokaltreff, die Schalingstechniker van DOKA, schildersbedrijf Farben Budke, verzekeringsadviseur Dirk Mutert, bouwonderneming J. Stenzel en Shell station Riechel. Niet de minsten.

Tegenwoordig vult een – bijna altijd lege –  tribune die open ruimte van destijds. Anno 2018 is de Bolzplatz omgedoopt tot FRIMO Stadion. Een teken dat de Sportfreunde Lotte meegaan met de tijd.

31 oktober 2009 Lotte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *