Zeurpieten

By | 2 oktober 2019

De roep om genderneutraal speelgoed brengt de redding van de mensheid vast en zeker weer een stapje dichterbij. Nederland hoeft nu alleen nog maar te wachten op de komst van de genderneutrale roetveegpiet. Zolang er hoop is, is er leven.

Van de grote Jesse Klaver mag elke boer stikken. Door toedoen van een volledig op hol geslagen milieu-maffia raken honderdduizenden Nederlanders binnen afzienbare tijd aan de bedelstaf. Om een liquidatietje meer of minder maalt het gemeentebestuur van onze hoofdstad al niet eens meer. Een onbezorgde oude dag kunnen gepensioneerden in het Rijk van Rutte zo zoetjes aan op hun buik schrijven. Ook mag iedereen zich binnenkort nóg meer laten uitkleden door inhalige zorgverzekeraars.

Maar ach, aan dat soort futiliteiten moeten we niet te zwaar tillen. Elke dombo behoort wel goed in de oren te knopen waar de prioriteiten liggen. En met Sinterklaas weer in aantocht, valt vanzelfsprekend niet te redetwisten over zaken die er écht toe doen!

Ik wil de heilige Jessias van Groen Links en dat Zweedse moedertje Teresa niet tekortdoen, maar is het niet ongelooflijk dat de bedenker van de roetveegpiet nog niet is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede? Een regelrechte schande! Een belediging voor iedereen in Nederland die strijdt tegen de stelselmatige onderdrukking van zorgvuldige geselecteerde en gefaciliteerde groepen slaven. Dat er nog geen quotum is gesteld aan de hoeveelheid vrouwelijke Sinterklazen, ook al zoiets. Te vrouwonvriendelijk voor woorden! Houd er maar rekening mee dat de chocoladeletter eerdaags ook uit de schappen van de supermarkten verdwijnt. Racisme in de meest pure vorm. Eveneens verkrijgbaar in melkchocola, witte chocola en met nootjes. Nog eventjes en we mogen helemaal nergens meer van snoepen. Die politieke correctheid krijgt een steeds bitterder bijsmaak.

Bij ons in Apeldorp zitten we ondertussen maar mooi met de gebakken peren. Nou komt berouw meestal na de zonde, maar doen de selfkickers in het Apeldoornse college van B en W er wel zo verstandig aan om op 16 november die nationale Sinterklaasintocht in huis te halen? Hadden zij om hun onstuitbare drang naar erkenning en aandacht te stillen niet beter een poging kunnen ondernemen om het Eurovisie Songfestival naar de hoofdstad van de Veluwe te halen? Zo’n Sinterklaasintocht levert alleen maar ellende en negatieve publiciteit op. Zo’n traditierijk kinderfeest trekt tegenwoordig een slag volk aan dat elk gemeentebestuur liever kwijt dan rijk is.

Voor de plaatselijke bevolking wordt het een hels karwei om zich tegen dat naderende onheil te wapenen. Om de zwerm strontvliegen te weren die tijdens zulke gelegenheden dreigen neer te strijken, moet zowel de A1 als de A50 worden geblokkeerd. Een logistieke operatie van niet te onderschatten omvang. Nou zal het, zo schat ik in, weinig problemen kosten om vrijwilligers voor deze dankbare taak op de been te brengen. Maar het kost zoveel gedoe. Allemaal gedoe om niks. Reken maar dat er een heel blik politieagenten moet worden opengetrokken om de helden van Kick out Zwarte Piet tegen zichzelf in bescherming te nemen. Een verspilling van belastinggeld. Waren het voetbalsupporters geweest, dan zou een burgemeester ze op basis van vage signalen al op voorhand de toegang tot haar stad ontzeggen.

Joh, die activisten nemen zichzelf veel te serieus. Ze komen ongetwijfeld met de beste bedoelingen. Maar is het niet frappant dat lieden die het hardst schreeuwen om tolerantie en verdraagzaamheid juist zelf vaak de tegenovergestelde weg bewandelen? Het is óf zwart. Óf wit. Een tussenweg bestaat niet. Enige nuance kennen deze onverbeterlijke zeurpieten niet. Doof voor elk tegengeluid. Blind voor andere zienswijzen. Qua inlevingsvermogen hapert het aanzienlijk. Ze voelen zichzelf torenhoog verheven boven het ordinaire klootjesvolk. De oogkleppen zitten zo strak dat de ze zuurstoftoevoer naar de hersenen afsluiten. En daar komt dat probleem van alle overvloedige stikstof bovenop. Al die CO2 tast de verstandelijke vermogens extra aan.

Iedereen zijn eigen gelijk en zijn eigen waarheden, zeg ik altijd maar. Alleen telt voor deze verongelijkte mensjes enkel hun eigen gelijk. Hartverscheurend hoe de boze buitenwereld de tere zieltjes voortdurend kwetst. Bijzonder kwalijk dat niet iedereen de boodschappen serieus neemt die dat handjevol oprechte freaks met zoveel elan verkondigen. Al dat onrecht waar zij exclusief onder lijden hakt er vanzelfsprekend flink in. Uiteraard is het daarom hun goed recht om afvalligen tot vervelens toe een spiegel voor te houden waar zij zelf nooit in kijken. Als slaven van hun eigen waanbeelden, vastgeroest aan ketenen waaraan ze zelf nooit hebben vastgezeten, mogen zij elke andersdenkende zonder aanziens des persoons een etiket opplakken. Zodat het tot alle slavendrijvers, racisten, seksisten, populisten of opportunisten doordringt hoe fout ze wel niet zijn.

Het oneens zijn met anderen kan natuurlijk altijd. Maar zelfs dat mag tegenwoordig blijkbaar niet meer. Het meest opmerkelijke vind ik dat alle onverdraagzaamheid altijd maar van één kant komt. Het is allemaal zó verschrikkelijk kort door de bocht. Op zich is zo’n meneer uit Ghana die al die racistische Nederlanders eventjes de wet komt voorschrijven best vermakelijk. Bekijk je het wat serieuzer, dan wekt zo’n zielepiet toch vooral medelijden. Het is diep triest. Een afschrikkend bewijs van hoezeer alle bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg van de afgelopen jaren steeds meer hun tol eisen.

Maar ja, wanneer iemand het waagt om de verstandelijke vermogens van zulke over de schimmel van de Sint getilde kunstenmakers in twijfel te trekken, heb je meteen de poppen aan het dansen. Dan begint het hele armetierige zooitje meteen te piepen. Dan is Nederland te klein. Het is nooit goed. Niets deugt. Terwijl in de hele wereld nota bene geen enkel land bestaat waar schreeuwende minderheden zóveel vrijheid krijgen om anderen te betuttelen, schofferen of zelfs intimideren als in ons eigen polderparadijs. Bestaat er trouwens ook een naam voor het structureel zwartmaken van al die verderfelijke witte mannen?

En dan te bedenken dat zoveel stress en opwinding helemaal niet goed zijn voor het menselijk gestel. Chill. Doe eens rustig aan. Wind je niet zo op. Zoek een leuke hobby, denk ik dan. Besteed je tijd op een zinvollere manier. Ga lekker sporten. Dan kun je je lekker op ontspannen wijze inspannen en inspannend ontspannen. Het houdt het lichaam en de geest fit en brengt de afgestompte hersencellen weer in beweging.

Het is dat schijnheiligheid al zo oud is als de mensheid zelf, anders was het ongetwijfeld in Nederland uitgevonden.

© RK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *