Vandaag 4 jaar geleden

By | 12 januari 2016
Go Ahead Eagles 2011-2012

Spelers die hun hele voetballeven uitkomen voor een en dezelfde club worden tegenwoordig nauwelijks meer geboren. Wanneer ik de opstelling van het elftal van Go Ahead Eagles doorneem dat Volendam op 13 januari 2012 in De Adelaarshorst met 5-0 afdroogt, dan heeft dit hele gezelschap Deventer slechts vier jaar later al lang en breed weer de rug toegekeerd.
Van der Vlag, Kromkamp, Schuurman, Heerkens, Karami, Van den Ouweland, Suk, Janota, Antonia, tweevoudig doelpuntenmaker Tarvajärvi, Gerritsen, de invallers Wellenberg en Houtkoop. Bijna stuk voor stuk (of Suk voor Suk?) verdwenen ze geruisloos van de radar. Voor de bezoekers uit het palingdorp kwamen onder anderen keeper Robbin Ruiter, Maikel van der Werff, Olaf Lindenbergh, Jack Tuyp en Robert Mühren binnen de lijnen. Adnane Tighadouini mocht invallen. Uitgerekend die invaller staat tegenwoordig toch maar mooi bij Málaga onder contract. Van de Jupiler League naar de Primera División!
Clubtrouw vinden we vandaag de dag hooguit terug bij supporters. Die blijven hun club in voor- en tegenspoed trouw. Zeker bij Go Ahead Eagles. Ik weet bijna wel zeker dat het merendeel van de toeschouwers die vier jaar geleden al van de partij waren aankomende vrijdagavond tegen jong PSV opnieuw in de Adelaarshorst zitten.

13 januari 2012 Go Ahead Eagles – FC Volendam

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *