Vandaag 12 jaar geleden

By | 20 januari 2016

Op nieuwjaarsdag 2016 staan er welgeteld 541 bezochte wedstrijden van Schalke 04 op mijn persoonlijke teller. Alleen Go Ahead Eagles zag ik vaker live aan het werk. Dat ik bij SO4’s winterse oefenduels in Nederland in 2004 van de partij ben, spreekt welhaast voor zich. Twee dagen na een 0-1 zege op RKC in Waalwijk (zie 18 januari) zit ik in de Galgenwaard. Op een gure dinsdagavond. In het donker. Dan valt het tenminste niet zo op. Fijn anoniem op de tribune.
Ik vind FC Utrecht een mooie club en Utrechters aardige mensen. Zolang je maar tot het ‘goede kamp’ behoort. Om je in de Domstad kenbaar te maken als supporter van de tegenpartij, is nogal dom. Ik loop in 2004 al lang genoeg mee om te weten waar en wanneer je op je tellen moet passen. Gelukkig hoef ik niets te doen om onnodig de aandacht op mezelf te vestigen. In het gezelschap van 4000 aardige Utrechters hoef ik niet te juichen voor doelpunten. Het blijft 0-0. Ik kan na afloop zonder kleerscheuren weer naar huis.

20 januari 2004 FC Utrecht – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *