Bayern München verkoopt de duurste worst

By | 22 januari 2016

Honger naar de bal gaat in Duitse voetbalstadions niet zonder Bratwurst en bier. Uit een onderzoek bij alle 36 clubs uit de eerste en tweede Bundesliga komt naar voren dat de consument in de Allianz-Arena in München het diepst in de buidel moet tasten voor een smakelijke braadworst.

De gemiddelde prijs van een Bratwurst bedraagt in het seizoen 2015-2016 2,90 euro in de Tweede Bundesliga en 3,10 euro in de Bundesliga, de hoogste speelklasse. De goedkoopste en duurste worsten van het Duitse profvoetbal verschillen liefst 1,70 euro in prijs. Bij tweedeklasser MSV Duisburg verkoopt men voor 2,20 euro de voordeligste worsten. Supporters van de beide Münchense profclubs, Bayern en 1860, dienen daarentegen liefst 3,90 euro neer te tellen.

Voor een liter bier berekenen clubs uit de tweede liga gemiddeld 7,80 euro, Bundesligasupporters zijn im Durchschnitt 8,10 euro kwijt. RB Leipzig schenkt voor 7 euro het goedkoopste pilsje. Arminia Bielefeld, Ein¬tracht Braunschweig, MSV Duisburg und SC Paderborn, alle vier uitkomend in de Duitse Jupiler League, kloppen hen dorstige aanhangers het meeste geld uit de zak voor een liter gerstenat: 8,75 euro!

Opvallend is dat topclubs als Borussia Dortmund (7,40 euro) en Schalke 04 (7,80 euro) in verhouding schappelijke literprijzen hanteren. Met gemiddelde toeschouwersaantal van 60.000 tot 80.000 per wedstrijden valt er voor beide grootmachten uit het Ruhrgebied over omzet evenwel weinig te klagen.

Bron: www.sponsors.de/preisvergleich-der-stadiontheke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *