Vandaag 32 jaar geleden

By | 22 januari 2016

Go Ahead Eagles sneeuwt op 22 januari 1984 onder in de Galgenwaard. Zowel letterlijk als figuurlijk. Aanhoudende sneeuwval maakt fatsoenlijk voetballen nagenoeg onmogelijk in Utrecht. Tot het laatste kwartier houden de Deventenaren stand. Een arbitraal cadeautje breekt uiteindelijk het verzet. Een nogal goedkoop gegeven penalty leidt FC Utrechts alleszins fortuinlijke 2-0 zege in. Van den Akker zegt dank je wel en passeert good old Jan Jongbloed vanaf elf meter. Debutant Mark Verkuyl doet er enkele minuten later nog een schepje bovenop en bezegelt definitief het lot van de bezoekers.
De commentaren in de kranten zijn daags na het sneeuwballet eensluidend. Jan Oldenburger schrijft in het Deventer Dagblad dat scheidsrechter De Schepper kampt met sneeuwblindheid. Met de woorden Omstreden strafschop hielp FC Utrecht meldt Jan de Deugd aan de lezers van De Telegraaf dat de fluitist niet deugt. Het Algemeen Dagblad houdt het bij de veelzeggende kop Utrecht blij met arbiter.

22 januari 1984

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *