Vandaag 25 jaar geleden

By | 23 januari 2016

Om Ajax te zien voetballen moet je tegenwoordig naar een parkeergarage. Tot 1996 was het helemaal behelpen. Destijds betekende Ajax kijken afzien in De Meer. Of het Olympisch Stadion. Al naar gelang het belang van de wedstrijd.
Mooie herinneringen. Met de intercity van Apeldoorn naar Amsterdam CS. Vandaar verder met tram 9 naar het eindpunt. Óf in Hilversum de stoptrein pakken tot Diemen, en dan twintig minuten lopen. In De Meer zat er hoe dan ook altijd een luchtje aan. Ofwel vanwege de penetrante urinelucht bij de pisbakken. Of vanwege de wietgeuren bij het supportershome achter de F-Side.
Ja, je moet er wat voor over hebben om je 25e verjaardag te vieren in het Ajaxstadion. Bekerwedstrijd tegen FC Groningen. Op een woensdagavond. Met ruim 15.000 verjaardagsgasten. Mijn traktatie bestaat uit vier doelpunten. Drie voor Ajax, eentje voor de noorderlingen. Bij Ajax zijn o.a. Blind, Wouters, Bergkamp en de gebroeders De Boer van de partij. FC Groningen is met Milko Djurovski naar de hoofdstad gereisd. Stefan Pettersson treft twee keer doel voor Ajax.

23 januari 1991 Ajax – FC Groningen

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *