‘Stierenvechters’ geven positief signaal af

By | 24 januari 2016

De veldvoetballers van WSV hebben iedereen die hen al heeft afgeschreven zondagmiddag op passende wijze van repliek gediend. Met de 1-0 zege op Rood Wit zette de hekkensluiter van de eerste klasse E de deur richting lijfsbehoud weer voorzichtig op een kier.
Met een dik verdiende zege gaf het keurkorps van trainer Roberto Klomp het signaal af dat het zich niet zonder slag of stoot neerlegt bij degradatie. Aangedreven door een bij vlagen ongrijpbare Olaf Kluitenberg stak WSV bij het eerste competitietreffen van 2016 de aloude ‘Wormense Stierenvechters’-mentaliteit in een nieuw jasje.
De eerste indrukken die toeschouwer Peter Brouwer opdeed, zullen hem hebben bekoord. Enige kritische kanttekening die de toekomstige secondant van WSV-trainer Roberto Klomp kon plaatsen, was dat Klomps manschappen erg slordig met de kansen omsprongen. Na de uithaal waarmee Pim Bax WSV in de tweede helft op voorsprong bracht, liet de thuisploeg het op de Voorwaarts na de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Een strafschop van Gino de Zeeuw spatte uiteen op het doelhout. De ijzersterke Paul Diesel moest aansluitend met een rode kaart voortijdig inrukken. Hierdoor werd het in de slotminuten nog even billenknijpen. Dankzij keeper Michiel van Cranenburgh hield WSV de nul en drie uiterst belangrijke punten in strijd tegen het klassebehoud in eigen huis.
Het sterke optreden van zondag en de wetenschap dat er in de resterende elf wedstrijden nog 33 punten te vergeven zijn, moeten Klomp en zijn gevolg sterken in de overtuiging dat het doek nog allerminst is gevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *