Vandaag 9 jaar geleden

By | 25 januari 2016

Bijna is niet helemaal. Ook negen jaar later niet… Lang mag klein duimpje reële hoop koesteren op een stunt tegen de reus, Go Ahead Eagles slaagt op een donderdagse januariavond uiteindelijk niet om het oppermachtig geachte PSV uit het toernooi om de KNVB beker te knikkeren.
Tot trots en verbazing van het roodgele legioen in een vol en nadrukkelijk aanwezig uitvak doet de eerstedivisionist in het Philips stadion een uur lang niets onder voor de landskampioen. De vooraf bevreesde afdroogpartij blijft uit. Brutaal neemt Go Ahead Eagles na tien minuten in de tweede helft door Ceriel Oosthout zelfs een 0-1 voorsprong. Helaas kan het de voorsprong slechts vier minuten vasthouden, maar het zegt voldoende dat de landskampioen een strafschop nodig heeft om de score in evenwicht te brengen. Na de benutte penalty van Timmy Simons zorgen Jefferson Farfan en Arouna Koné dat de landskampioen een blamage bespaard blijft. Uitgerekend Jan Kromkamp, voormalig Eagle in Eindhovense dienst, brengt kort voor tijd met een eigen doelpunt de spanning nog eventjes terug. Heurelho Gomes in de PSV-goal weet een verlenging te voorkomen.

25 januari 2007 PSV – Go Ahead Eagles

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *