Vandaag 14 jaar geleden

By | 26 januari 2016

Op Bayern München staat geen maat in Duitsland. Feitelijk is dat al zo sinds de jaren ’70, toen de Rekordmeister onder regie van ‘Kaiser’ Franz Beckenbauer en ‘Bomber’ Gerd Müller hun eerste Europa Cups veroverden. Arjen Robben was toen nog niet eens geboren.
Winnen van Bayern München geldt voor elke mede-Bundesligaclub als het summum. Ga dan maar na wat het losmaakt wanneer een club met 5-1 wint van Bayern. Schalke 04 flikt het op 26 januari 2002. Van de 266 Schalke-thuiswedstrijden die ik tussen september 1993 en mei 2007 zonder onderbreking bijwoon, behoort deze toch wel tot de meest gedenkwaardige.
Samen met 60.682 toeschouwers mag ik meebeleven hoe Schalke 04 de vedetten uit de Beierse hoofdstad hun Lederhosen uittrekt zoals dat maar zelden gebeurt. Liefst vijf keer moet Oliver Kahn de bal uit zijn net halen. Ongekend. Met nota bene twee treffers van Nederlandse makelij! Met hun respectievelijke 4-1 en 5-1 leveren Marco van Hoogdalem en Niels Oude Kamphuis een gewichtige bijdrage aan deze historische overwinning.

26 januari 2002 Schalke 04 – Bayern München

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *