Keigezellig slot van gedenkwaardig Avondje NAC

By | 27 januari 2016

Vandaag 6 jaar geleden

Er bestaan wedstrijden die je een leven lang bijblijven. Deze behoort daar zeker bij. Al is het alleen maar vanwege alle lichamelijke ongemakken achteraf… Ik heb het wel geweten. Niet zo zuinig ook. De zware verkoudheid die ik eraan overhoud, herinnert me nadien nog zeker drie weken aan hoe Donny de Groot Go Ahead Eagles in de Bredase vrieskou naar de halve finale van de KNVB beker schiet. Ik neem de naweeën snotterend op de koop toe. Ze zijn het meer dan waard.
Als verslaggever van Eagles-Live geniet ik het voorrecht om óp de bevroren grasmat mee te maken hoe de spelers van Go Ahead Eagles in aansluiting op hun bekerstunt in Breda uit hun dak gaan. Ik sta er met de neus bovenop hoe ze vanuit de kleedkamers naar buiten stormen om in het verder verlaten stadion de achtergebleven meute in het uitvak bedanken. De beelden zijn eenvoudig terug te vinden op YouTube. Bij het aanschouwen van het filmpje van Eddie Klunder krijg ik het opnieuw warm en koud tegelijk. Kippenvel. Eén groot gekkenhuis.
Pas na middernacht kan ik naar huis. Security houdt de hoofdingang van het NAC-stadion uit voorzorg gesloten. Slechte verliezers, die Bredanaars. Op de parkeerplaats regent het bakstenen. Ook dát behoort tot de vaste bestanddelen van zo’n beregezellig Avondje NAC

27 januari 2010 NAC – Go Ahead Eagles

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *