1000 euro boete voor betreden speelveld

By | 28 januari 2016

Vandaag 2 jaar geleden

Oorspronkelijk ligt het in mijn bedoeling om in het Antwerpse sportpaleis een kijkje te gaan nemen bij het EK zaalvoetbal, ’s avonds sta ik echter 40 kilometer verderop bij Lokeren tegen KV Oostende. Vraag me niet hoe of waarom, maar soms dwaal ik weleens wat af…
In België kijk je altijd je ogen uit. Daarop vormt dit bekerpotje geen uitzondering. Het sfeertje in de vaak bouwvallige stadionnetjes is bijna altijd leuk. Knus. Kneuterig. Een avondje uit voor de hele familie. Zo ook op deze dinsdag.
Het Daknamstadion heeft wel eens betere tijden gekend. Bij binnenkomst mag het publiek zich laten fouilleren door poortwachters. Zo staat achter op hun gele hesjes geschreven. De achterzijde van één van de doelen is tribuneloos. Een grote wand vol reclameborden vult de leemte op. Wie het in zijn hoofd haalt de omheining te beklimmen en het speelveld te betreden, kan rekenen op een pittige sanctie: minimum stadionverbod van 2 jaar en een minimum geldboete van € 1000. Dat is ten strengste verboden. Voor de zover de huishoudelijke mededelingen.
Als toegift krijg ik gedurende 90 minuten voetbal zowaar twee doelpunten te zien. Wat wil iemand nou nog meer? Als je toevallig in de buurt bent en er ergens gevoetbald wordt, dan ga je er toch zeker kijken? Ik tenminste wel. Het houdt me van de straat…

28 januari 2014 KSC Lokeren – KV Oostende

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *