Hillbillies gaan ouderwets tekeer op de Betzenberg

By | 29 januari 2016

Vandaag 11 jaar geleden

Velen roemen de Betzenberg in Kaiserslautern om zijn eenmalige ambiance. Het is maar van welke kant je het bekijkt, zou ik zo zeggen. De keren dat ik er ben geweest vind ik de sfeer in het stadion van Fritz Walter ronduit opgefokt.
Jarenlang heeft de voetbaltrots van de Pfalz een dominee als stadionomroeper. Een ophitser eerste klas. Zo’n volksmenner van het kaliber dat alleen in Duitsland geboren wordt. Niet te geloven. De brave borst maakt het nóg bonter dan die Norbert Dickel in Lüdenscheid. Nou, dan weet je het wel.
Op 29 januari 2005 zit de stemming er als vanouds in. De Hillbillies op de tribunes gaan helemaal los. De sneeuw maakt het voetbalfeest in Kaiserslautern op deze zondag éxtra spookachtig. Die Roten Teufel gedijen er wel bij, duwen Schalke 04 met 2-0 van hun heuvel af.
Het is altijd hetzelfde in Kaiserslautern. Al met al roept die verfoeide Betzenberg bij mij weinig goede herinneringen op. Alle drie de keren dat ik ‘mijn’ cluppie er in actie zie, levert dat nederlagen op. En daarvoor rij je dan 450 kilometer en na afloop nog eens datzelfde roteind terug. Inderdaad, je moet er wat voor over hebben.

29 januari 2005 1.FC Kaiserslautern – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *