Über Oberhausen fahr’n wir nach Berlin!

By | 30 januari 2016

Vandaag 14 jaar geleden

De kwartfinale in het Duitse bekertoernooi levert bekerhouder Schalke in 2002 meer problemen op dan gedacht. De buren van Rot Weiss Oberhausen verkopen de huid duur in de nieuwe Schalke-Arena, maar gaan na 90 minuten toch met 2-0 de bietenbrug op. De tweede DFB Pokalfinale op rij komt op deze koude januariavond in zicht voor Huub Stevens en zijn mannen. Über Oberhausen fahr’n wir nach Berlin!
Zelf rijd ik overigens bij voorkeur via Osnabrück en Hannover naar de Duitse hoofdstad. Bad Oeynhausen buiten beschouwing gelaten is dat vanaf Apeldoorn bekeken toch wel het meest prettige traject. Wie via Oberhausen gaat, komt in de buurt van Lüdenscheid langs die verbotene Stadt. Ieder verstandig mens kan daar beter met een grote boog omheen rijden…

30 januari 2002 Schalke 04 – Rot Weiss Oberhausen

Ich war da…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *