AGOVV herstelt zich: 1-2 winst bij SDS ‘55

By | 30 januari 2016

AGOVV heeft zich knap hersteld na de gevoelige tik die het vorige week op eigen veld kreeg van Sportclub Teuge. In Wekerom bleven de Blauwen zaterdagmiddag SDS ’55 met 1-2 de baas.

Topscorer Yuri Brentjens bleek eens temeer goud waard voor de Apeldoorners. De aanvalsleider nam beide treffers voor zijn ploeg voor zijn rekening. Via een Wekeromse verdediger frommelde Brentjens na twaalf minuten de 0-1 binnen. Het veldoverwicht resulteerde na de openingstreffer niet in meer treffers voor de gasten. Tegen de verhouding in bracht Roelofsen de thuisploeg voor rust op gelijke hoogte: 1-1.

Halverwege het tweede bedrijf stond Brentjens andermaal op de juiste plek. Met een welgemikte kopstoot knikte hij de 1-2 in de touwen. AGOVV liet na om de voorsprong verder uit te bouwen. Een gelijkmaker lag zodoende tot en met het laatste fluitsignaal op de loer. De Apeldoornse defensie, met Niels van Geerenstein als rustgevende factor in het centrum, hield evenwel stand.

Door de overwinning in Wekerom nestelde de equipe van trainer Jerry Cooke zich steviger op de tweede plaats in de derde klasse B. De achterstand op koploper DSV ’61, dat Elburg met liefst 5-1 verpulverde, blijft onveranderd: negen punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *