Meer waar voor je geld in De Meer

By | 4 februari 2016

Vandaag 27 jaar geleden

Ik wil niet zeggen dat vroeger alles beter was, dat klinkt zo ouwelullerig. Goedkoper was alles zeer zeker voordat we die euro door de strot gedouwd kregen. Zo is het in de goeie ouwe guldentijd prima te doen om af en toe eens de trein naar Diemen of Amsterdam CS te pakken. Tegenwoordig kost een retourtje Apeldoorn – Amsterdam Centraal liefst € 30,80, zo heb ik opgezocht. Zóveel kost het destijds nog niet eens in guldens!
Een overdekte staanplaats bij Ajax – FC Utrecht kost een tientje. In guldens wel te verstaan. Ruim 4 euro! Wie anno 2016 zijn auto wil parkeren bij de Amsterdam ArenA is al twaalf euro armer. Evenemententarief. Nee, dan kreeg je destijds in De Meer toch meer waar voor je geld.
Ik verbaas me alleen telkens opnieuw over hoe weinig publiek Ajax in die pre-Arenajaren trekt. Het bekerduel tegen Utreg in De Meer wordt zeventien jaar geleden bezocht door zegge en schrijve 7.500 man.

4 februari 1989 Ajax – FC Utrecht

I was there…

Een gedachte over “Meer waar voor je geld in De Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *