Titanenstrijd in Ost-Westfalen gaat de mist in

By | 13 februari 2016

Vandaag 23 jaar geleden

Preussen Münster tegen Arminia Bielefeld geldt als dé wedstrijd van het jaar in Ost-Westfalen. Dat beide regionale topclubs 23 jaar geleden hun kunsten slechts op Oberliga-niveau vertonen, mag de pret niet drukken. Spektakel verzekerd, belooft Jürgen, een kennis uit Münster, vooraf.
Het wordt inderdaad een happening om nooit te vergeten, daar in het oude eerwaardige Preussen-Stadion. De titanenstrijd in de Oberliga Westfalen zal me voor altijd bijblijven. Het staat me 23 jaar later nog altijd op helder het netvlies geprint, al is dat bij nader inzien misschien niet helemaal gelukkig en juist uitgedrukt. Ik kan helaas niet zeggen of het een goede wedstrijd betrof. Preussen Münster wint met 1-0, dat is zo’n beetje het enige wat ik weet. Maar ook op de vraag naar de schoonheid van het enige doelpunt, moet ik het antwoord schuldig blijven. Ik weet het eenvoudigweg niet.
Na aankomst in het fraaie Münsterland neemt de mist namelijk zulke ernstige vormen aan dat vanaf de tribunes nauwelijks meer te volgen is wat op het veld gebeurt. Spelers en arbitrale trio hullen zich 90 minuten lang in nevelen. Ik geniet het eenmalige voorrecht op deze barre februarimiddag getuige te zijn van een onvervalst schimmenspel.
De aansluitende 150 kilometer terug naar Apeldoorn vormen dan ook een zichtbaar genoegen, zoals iedereen zal begrijpen…

13 februari 1993 Preussen Münster – Arminia Bielefeld

I was there…

Een gedachte over “Titanenstrijd in Ost-Westfalen gaat de mist in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *