Uitstapje naar Köln altijd de moeite waard

By | 14 februari 2016

Vandaag 7 jaar geleden

Köln heeft wel wat. Ik ken veel steden die minder aantrekkelijk zijn. Op nog geen twee uurtjes rijden van Apeldorp vindt iemand in de schaduw van de Dom alles wat het hartje begeert. Oud en Nieuw kun je er sinds kort beter niet meer vieren, elk uitstapje naar de plaatselijke FC blijft daarentegen een feest. Vraag het maar aan Jürgen Schefczyk, carnavalsvierder bij uitstek. Dat in de aanloop naar het WK voetbal van 2006 die lelijke atletiekbaan verdween en het stadion in Köln Müngersdorf werd omgetoverd tot een puur voetbalstadion, is de sfeer duidelijk ten goede gekomen. Het zorgt voor nieuwe energie aan de Rijn. Al blijft het opmerkelijk dat de club van Geisbock Hennes VIII al zeker een kwarteeuw ondermaats presteert. De clubmascotte schijt geen prijzen meer. Na de dubbel van 1978 heeft der FC zijn status als één van Duitslands traditionele topclubs feitelijk steeds verder zien afbrokkelen.
Omdat m’n neefje Tom graag een keer naar Köln wil, moet ik er vandaag zeven jaar geleden aan geloven. Maar, zoals ik al zeg, een dagje Köln is altijd leuk. Het voetballen (een weinig verheffende 0-0) neem je erbij op de koop toe…

14 februari 2009 1.FC Köln – Karlsruher SC

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *