Een vrijdagavond in Villeneuve d’Ascq

By | 15 februari 2016

Vandaag 3 jaar geleden

In de zomer van 2012 betrok Lille Olympique Sporting Club het Grand Stade Lille Métropole. De fonkelnieuwe arena is gelegen in Villeneuve d’Ascq, ruim tien kilometer buiten Lille, of, zoals Vlamingen het liever hebben: Rijssel.
Dat voetballen kijken in de Ligue 1 al kan in ruim drie uurtjes rijden, wist ik al langer. Na het Stade Grimonprez Jooris in la ville de Lille (in 2003) en het kleine Stadium Lille Métropole, eveneens in Villeneuve d’Ascq (in 2005), is het Grand Stade immers al de derde thuishaven van le LOSC die ik bezoek.
Eden Hazard doet tegen Stade Rennais al niet meer mee bij les Dogues (de doggen). De Belgische dribbelaar is de voorgaande zomer vertrokken naar Chelsea. Salomon Kalou is er wel bij. De Noord-Franse Champions League-deelnemer van dat seizoen zet het vrijdagse competitieduel tegen z’n Bretonse opponent om in een 2-0 zege. Het stadion maakt meer indruk op me dan de wedstrijd, al laat de sfeer enigszins te wensen over.
Komende zomer behoort het Grand Stade, of Stade Pierre Mauroy, zoals het inmiddels heet, tot de EK-stadions. Malheureusement zonder Oranje…

15 februari 2013 LOSC Lille – Stade Rennais

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *