Thuiswedstrijd uit bij Wattenscheid 09

By | 19 februari 2016

Vandaag 23 jaar geleden

Vanaf 1990 speelt Wattenscheid 09 liefst vier seizoenen op het hoogste niveau in Duitsland. Gezien de geringe capaciteit van het eigen Lohrheidestadion wijkt de buurtclub uit Bochum voor topduels in de Bundesliga logischerwijs uit naar het onderkomen van grote broer VfL.
Voor Schalke 04 betekent zo’n uitwedstrijd in het Ruhrstadion feitelijk een veredelde thuiswedstrijd. Ga er maar vanuit dat van de 28.000 toeschouwers die Wattenscheid 09 op 19 februari 1993 bij deze derby ontvangt er 20.000 op de hand zijn van de buren uit Gelsenkirchen. Misschien zelfs wel méér.
Tegenwoordig komt het kleine buurtclubje uit op hetzelfde niveau als de ‘amateurs’ van Schalke, in de Regionalliga West, Duitslands op drie na hoogste speelklasse. Drieëntwintig jaar geleden doen de Wattenscheiders lekker mee met de ‘grote’ jongens. En zeker niet onverdienstelijk. Souleyman Sané, wiens zoon Leroy 23 jaar later het Schalke-shirt draagt, en zijn ploegmakkers houden op 0-0. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
Een Bundesligawedstrijd bijwonen voor 12 DM, zo’n 6 euries, kun je anno 2016 wel op de buik schrijven.

19 februari 1993 Wattenscheid 09 – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *