Sturing geeft Apeldoorns tintje aan oefeninterland

By | 21 februari 2016

Vandaag 26 jaar geleden

De eerste interland nadat de Oranje-sterren bondscoach Thijs Libregts hebben weggejaagd. Nol de Ruiter neemt de honneurs waar bij het vriendschappelijke onderonsje tussen de regerend Europees kampioen en Italië. De Kuip zit bij lange na niet vol. Slechts 24.198 toeschouwers bevolken de tribunes. De wedstrijd is het entreegeld van 20 gulden nauwelijks waard. Hoewel de Squadra Azzurra op volle oorlogssterkte naar Rotterdam is gekomen, gebeurt er niet veel. 0-0 is de even voorspelbare als teleurstellende uitslag. De thuisblijvers krijgen groot gelijk.
Edward Sturing geeft een klein Apeldoorns tintje aan de avond. De rechtsback van Vitesse mag na rust opdraven in de plaats van Milanees Frank Rijkaard voor zijn tweede interland.

21 februari 1990 Nederland – Italië

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *