It giet oan op Sheffieldse ijsvlakte

By | 22 februari 2016

Vandaag 6 jaar geleden

Lekker, plan je een voetbaltrip naar Engeland en je bent er nog maar nauwelijks geland of het begint er te sneeuwen! Heb ik weer. Sheffield verdwijnt in de drie dagen dat ik er verblijf onder een dikke laag witte en koude rotzooi. Ik heb er een hard hoofd in dat de wedstrijd tussen Rotherham United en Shrewsbury Town, respectievelijk nummer vier en vijf van de Coca Cola League 2, wel doorgang kan vinden. Wanneer ik ’s ochtends besluit om alvast polshoogte te gaan nemen bij het Don Valley Stadium, waar The Millers tijdens het seizoen 2009-2010 tijdelijk resideren, stelt me dat allerminst gerust. Ik vrees het ergste. Op het veld werkt een handjevol groundsmen zich met schuivers, scheppen en bezems in het zweet, maar er moet nog heel wat gebeuren voordat the pitch sneeuwvrij is. Er rest de heren niet meer dan een uurtje of zes tot aan de aftrap.
Als ik aan het begin van de avond terugkom, hebben ze het wondertje tóch volbracht. Het veld, waar ook de rugbyers van de Sheffield Eagles rondvliegen, is bespeelbaar gemaakt.
Ik denk dat mijn geluk is dat Sky Sports de wedstrijd rechtstreeks uitzendt. Ik kan me moeilijk indenken dat er anders ook zoveel moeite zou zijn gedaan om dit maandagse onderonsje koste wat kost gespeeld te krijgen. Máár: om 7:45 pm wordt op deze ijzige avond daadwerkelijk afgetrapt. It giet oan op de Sheffieldse ijsvlakte!

22 februari 2010 Rotherham United – Shrewsbury Town

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *