De Koning weer on speaking terms met De Stentor

By | 23 februari 2016

Hij had er oprecht zin in. Aan alles viel te merken dat Hans de Koning brandt van verlangen om de beuk er ouderwets in te gooien. Het enthousiasme spatte er dinsdagmiddag vanaf bij zijn presentatie. Na een half seizoen gedwongen thuiszitten stort de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles zich met zijn hele ziel en zaligheid op een alles behalve eenvoudige missie: Go Ahead Eagles via de nacompetitie terugbrengen naar de Eredivisie.

Hans de Koning wil van de Adelaarshorst weer een onneembare veste maken. Dit verklaarde de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles dinsdag bij de ondertekening van het contract dat hem tot het einde van het huidige voetbaljaar aan de Deventer eerstedivisionist bindt. “Kampioen ga je niet meer worden”, toonde de 55-jarige Noord-Hollander zich tijdens zijn presentatie realistisch. Terugkeren in de Eredivisie via de play-offs ziet de opvolger van de recent ontslagen Dennis Demmers nochtans als een reële optie.

Met het plezier wil de strijdlustige oud-trainer van o.a. AGOVV Apeldoorn tegelijkertijd de resultaten terugbrengen aan de Vetkampstraat. “De Adelaarshorst moet weer die onneembare veste worden. Dat moeten we ook uitstralen. Als ik hier vroeger als tegenstander kwam, stond je door dat publiek al met 1-0 achter. Er is hier wat te halen met elkaar. En als je alles doet met een grote grijns op je kop, besmetten we daarmee iedereen.”

Geduldig stond De Koning de aanwezige mediavertegenwoordigers te woord. Camera voor camera deed de kersverse Eaglesbaas zijn verhaal. Al op zijn eerste werkdag toonde de voormalige doelman zich een prima ambassadeur voor zijn nieuwe werkgever. Dat De Koning zonder morren aanschoof bij de Eagles-watcher van het plaatselijke dagblad, maakt duidelijk dat het bestuur van de Deventer Jupiler Leagueclub het roer tot het eind van het seizoen in handen heeft gegeven van een ervaren professional.

Tijdens zijn dienstverband bij AGOVV, in het seizoen 2010-2011, deed Hans de Koning diezelfde Stentor in de ban. De trainer was het aanhoudende negativisme van de clubvolger op een gegeven moment zó zat dat hij hem niet meer te woord stond. De Konings presentatie in Deventer bewees maar weer eens dat de tijd alle wonden heelt. Iedereen verdient een nieuwe kans…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *