Onvergetelijk Oranjedebuut Marc Overmars

By | 24 februari 2016

Vandaag 23 jaar geleden

Het eerste optreden van Marc Overmars in het Nederlands elftal wordt er eentje om niet gauw te vergeten. Razendsnel, geheel in lijn met zijn handelsmerk, geeft de debutant zijn visitekaartje af. Al na vier minuten opent de kleine Ajacied de score in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Turken. Met de uiteindelijke 3-1 overwinning zet Oranje een belangrijke stap richting eindronde in 1994 in de Verenigde Staten.
Ik bevind mij temidden van de slechts 13.000 toeschouwers die er in de Galgenwaard getuige van zijn. Het beladen duel vindt in Utrecht plaats omdat de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam een verbod afkondigen om het in de Kuip of het Olympisch stadion te laten spelen. Het vooruitzicht van een nauwelijks te controleren invasie van Turkse voetbalsupporters schrikt hun Utrechtse collega niet af. Ofwel waar grote steden klein in kunnen zijn. Zoiets kan alleen maar in Nederland.

24 februari 1993 Nederland – Turkije

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *