1200 kilometer rijden voor een kansloze 3-0 nederlaag

By | 5 maart 2016

Vandaag 17 jaar geleden

‘Eventjes’ op een vrijdag op en neer van Apeldoorn naar Nürnberg. Een kleine 600 kilometer heen. Een kleine 600 kilometer terug. Bij elkaar opgeteld kom ik dan, als ik het goed nareken, op 1200 kilometer. En dan met een kansloze 3-0 nederlaag van Schalke 04 weer naar huis! Schalke 04 levert een onvervalste wanprestatie bij de vrienden in het Frankenland. Niemand zal het daarom vreemd vinden dat dit zo’n wedstrijd geweest is waarvan ik me naderhand heb afgevraagd of ik wel helemaal goed bij mijn hoofd ben…
Tsja, berouw komt meestal na de zonde, het is ook meestal slechts van korte duur. Bij een volgende gelegenheid stap ik gewoon weer opnieuw in de auto. In het bewuste seizoen 1998-1999 heb ik zo wel mooi alle 34 competitiewedstrijden van Schalke 04 bijgewoond. Een unicum. Een prestatie die ik nooit meer zal evenaren. Alleen daarom al is het achteraf gezien zelfs de ontberingen in Nürnberg meer dan waard geweest.

5 maart 1999 1.FC Nürnberg – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *