Heet avondje voor Silvio Berlusconi’s paradepaardjes

By | 7 maart 2016

Vandaag 26 jaar geleden

Het verkrijgen van toegangskaarten voor de topper in de kwartfinale om de Europa Cup voor landskampioenen levert een hele hoop administratieve rompslomp op. Vooraf moeten complete lijsten worden ingevuld met allerlei persoonlijke gegevens. Bijna vijf jaar na het Heizeldrama willen de Belgische autoriteiten niet nogmaals een ramp van dergelijke proporties op hun geweten hebben.
Tegenwoordig regel je zoiets in een handomdraai via internet. In 1990 moet de postbode er nog aan te pas komen. Gelukkig lukt het me om alles geregeld te krijgen. De kaarten arriveren op tijd.
Met twee auto’s vol vertrekken we op de wedstrijddag al vroeg naar Brussel. Altijd leuk. Manneken Pis, de Grote Markt en het Atomium. Aan toeristische trekpleisters geen gebrek in de Belgische hoofdstad. Woensdag 7 maart 1990 gaat de aandacht toch vooral uit naar de Europacupkraker die die avond in het Heizelstadion plaatsvindt. Het machtige AC Milan stuit op de Belgische kampioen. Milan, Europa’s sterkste clubteam van dat moment. De titelverdediger. De nagenoeg onverslaanbare Rossoneri van eigenaar Silvio Berlusconi. Mét Van Basten. Mét Rijkaard. Zonder Gullit.
Berlusconi’s paradepaardjes beleven een heet avondje op de Heizel. Geen Bunga Bunga feestje. Dat er niet gescoord wordt, mag een klein wondertje heten. En dan vooral dat KV Mechelen niét scoort. Het grote Milan wordt onder de voet gelopen, maar houden wonderwel de nul in Brussel. De Mechelaars, die 26 jaar geleden eveneens tot de Europese top behoren, laten de Milanezen ontsnappen.

7 maart 1990 KV Mechelen – AC Milan

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *