Business as usual in het Olympiastadion

By | 11 maart 2016

Vandaag 16 jaar geleden

Er bestaan van die steden met de aantrekkingskracht van een magneet. München behoort voor mij zeker tot die categorie. De Beierse hoofdstad mag dan een behoorlijk stukje rijden zijn, het aantal keren dat ik er geweest ben is ondertussen niet meer op de vingers van twee handen te tellen.
Ondanks een dubieus verleden kent de stad een bruisend heden. Met de Marienplatz als kloppend hart. Het Olympiastadion, waar Bayern München tot 2005 haar thuisduels afwerkt, brengt ook fantastische herinneringen boven. En zeker niet alleen om wat zich op een zonnige zaterdag in de junimaand van het gedenkwaardige jaar 1988 onder de futuristische transparante dakconstructie afspeelde… Alle accommodaties van de Zomerspelen van 1972 liggen er trouwens piekfijn bij op het Olympia Gelände. En dan dat uitzicht vanaf de 291 hoge Olympiaturm. Over het complex. Over heel München. Wow! Wunderbar!
Ach, en dat uitspelende clubs op bezoek bij Bayern München meestal verliezen, is niks ongebruikelijks. Dat is eerder regel dan uitzondering. Al vind ik de 4-1 nederlaag die ik meine Schalker Jungs vandaag op de dag af zestien jaar geleden in het Olympiastadion zie lijden weer net iets te veel van het goede.

11 maart 2000 Bayern München – Schalke 04

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *