Stadionrondleiding in Tilburg dankzij open hek

By | 14 maart 2016

Vandaag 7 jaar geleden

Wanneer je een neefje hebt met dezelfde interesses als zijn oom, kan het maar zo gebeuren dat je op een ordinaire zaterdagavond niet thuis voor de buis zit, maar in het Gemeentelijk Sportpark van Tilburg.
Omdat ik overal al weleens geweest ben en dat opgefokte gedoe in Eredivisiestadions meer dan zat ben, bekijk ik het gestuntel in onze hoogste vaderlandse speelklasse al sinds jaar en dag liever in samengevatte vorm bij Studio Sport dan ergens in een stadion. Maar ja, omdat kleine Tommie al bijna even gek is als zijn oom en hij het stadion van Willem II nog niet heeft afgevinkt, overkomt het mij in 2009.
Wat me het meest is bijgebleven van dit gedenkwaardige avondje Tilburg, is dat we kort voor de aftrap van het duel zo maar het complete stadion door kunnen wandelen. Via Ticketbox hebben we een zitplaats achter de goal bemachtigd. Op Vak LS. Tegenover de King Side, waar het meest fanatieke deel van de Willem II-aanhang zich ophoudt. Maar omdat er ergens een hek openstaat, kost het geen enkele moeite om aan de andere kant van het stadion te komen. Volgens de draaiboeken voor veiligheid mag dat vast en zeker niet, maar het lukt ons zonder al te veel moeite. Vreemd genoeg legt geen enkele steward ons een strobreed in de weg.

14 maart 2009 Willem II – FC Twente

I was there…

Een gedachte over “Stadionrondleiding in Tilburg dankzij open hek

  1. sudtribune

    Maar van het opgefokte gedoe in deventer en gelsenkirchen,
    kun je maar niet genoeg krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *