Twee gulden voor een jeugdkaartje t/m 12 jaar

By | 18 maart 2016

Vandaag 37 jaar geleden

Moet je nagaan, 37 jaar geleden was ik al van de partij als supporter van Go Ahead Eagles. Zo sta ik op 18 maart 1979 als 13-jarig ventje in De Koel in Venlo. Alle spelers van de huidige Eagles-selectie zitten op dat moment nog diep in de pijpleiding verstopt, die zijn nog niet eens geboren!
Ik heb pa en ma zo gek gekregen dat ze op de bewuste zondagmiddag de sights van Venlo gaan bewonderen. Dan kan ik tegelijkertijd mooi de wedstrijd bezoeken. Voor zover ik me kan herinneren is Bertie Hartgers destijds ook mee geweest naar Noord-Limburg. Een wereldreis naar toenmalige maatstaven gemeten.
Na FC Twente- en Haarlem-uit betreft het de derde uitwedstrijd van de Eagles in de Eredivisie die ik in mijn inmiddels lange supportersloopbaan bijwoon. Het wordt er eentje om niet gauw te vergeten. Een afgetekende 4-1 overwinning in De Koel. Absoluut geen vanzelfsprekendheid. In die tijd is VVV-uit altijd lastig. En Go Ahead Eagles en uitwedstrijden, tsja, dat blijft een verhaal apart. Daar kan ik wel een boek over schrijven. Zo vaak wordt er buiten Deventer niet gewonnen. Toen niet. Nu nog steeds niet.
Maar wat te denken van die toegangsprijs. Eigenlijk zou ik het ticket moeten inlijsten. Het is dat het op het kaartje staat, anders kan iemand maar zo denken dat ik lieg dat het gedrukt staat. Maar nee hoor, het staat er werkelijk. Twee gulden. Ja, echt. Twee hele guldens. Pak ‘m beet 90 eurocent. Voor een staanplaats voor jeugd t/m 12 jaar. Dat zijn nog eens prijzen. Dat waren nog eens tijden. Het enige waar ik aan de kassa niet helemaal eerlijk over ben geweest, is mijn leeftijd. Ik ben er als 13-jarige toch maar mooi mee binnengekomen…

18 maart 1979 FC VVV – Go Ahead Eagles

I was there…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *