Haarlem-uit, vaste prik in de jaren tachtig

By | 24 maart 2016

Vandaag 32 jaar geleden

Haarlem behoort tot de clubs in het betaalde voetbal die ik in het begin van de jaren tachtig vrij frequent bezoek. Raar maar waar. In het spoor van Go Ahead Eagles is Haarlem-uit vaste prik. Voor de sfeer hoef je niet naar het stadion aan de Haarlemse Sportweg toe. Dooie boel. Ouwe troep. Weinig publiek. En zeker niet de meest sympathieke mensen.

Goede voetballers heeft de inmiddels ter ziele gegane profclub wel altijd gehad. Een positieve spelopvatting idem dito. Go Ahead Eagles wint er in die periode zelden. Daar komt op deze zaterdagavondwedstrijd in maart 1984 geen verandering in. Terwijl Go Ahead Eagles met o.a. Jongbloed, Witbaard, Woudsma, Bosman, Boerebach en Small toch het nodige zware geschut binnen de lijnen brengt, verliest het tamelijk kansloos met 3-1. Piet Keur is tweemaal trefzeker voor de Haarlemse roodbroeken.

Het afketsen van de plannen voor de bouw van een nieuw stadion en een schuld van een miljoen euro doet de keurige club uit de Noord-Hollandse hoofdstad begin 2010 de das om. Vreemd toch dat clubs die voor het tachtigvoudige van zo’n bedrag in het rood staan en op alle denkbare manieren een loopje nemen met de regels vrolijk verder mogen voetballen in Nederland.

24 maart 1984 Haarlem – Go Ahead Eagles

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *