Een Goede vrijdag op gezegende grond

By | 29 maart 2016

Vandaag 14 jaar geleden

In 2002 zet ik voor het eerst na bijna negen jaar weer eens voet op Engelse bodem om in levende lijve een bal te zien rollen. Eduard en De Kleef vergezellen me. Op Goede vrijdag is Watford tegen Bradford City onze eerste wedstrijd in een serie van vier. Een middenmootduel in de Nationwide League Division One. Nummer veertien tegen nummer zeventien.

Watford ligt iets ten noordwesten van Londen. De trein er naartoe komt langs het Wembleystadion. De contouren zijn duidelijk zichtbaar. Vroeger de Twin Towers, tegenwoordig de enorme boog die Engelands nationale stadion omspant. Het stadion van Watford FC aan de Vicarage Road – de pastoriestraat – is gezegend met iets minder allure, knus en sfeervol is het wel.

De grootste ster bij Watford zit anno 2002 op de reservebank: manager Gianluca Vialli. De Nederlander Nordin Wooter, die bij The Hornets onder contract staat, speelt niet mee tegen Bradford City. We zien de ex-Ajacied pas een paar dagen later. In het vliegtuig terug naar Schiphol zit hij een rij voor ons.

29 maart 2002 Watford – Bradford City

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *