Met de groeten van de bond tegen het vloeken

By | 3 april 2016

Vandaag 6 jaar geleden

Spakenburg heeft wat naam betreft de meest aansprekende derby in het Nederlandse amateurvoetbal. De burenruzies tussen rooien en de blauwen kennen naar verluidt hun gelijke niet. Nou, in Katwijk kunnen ze er anders ook wat van. Quick Boys tegen Katwijk is eveneens een hele belevenis. Ook voor buitenstaanders. Geweldig om als neutrale toeschouwer eens mee te maken. Blauw tegen oranje. Een kleurrijke en sfeervolle happening.

Menig club in de Jupiler League zou jaloers zijn op zo’n affiche, zoveel beleving en een toeschouwersaantal dat de 5.000 met gemak overstijgt. Sportpark Nieuw Zuid bruist in alle hoeken en naden. Vuurwerk. Rookbommen. Gescheiden supportersgroepen. Een uitpuilende Dirk Kuyttribune. En uiteraard dat ene bord met de tekst ‘Een vloek mist ieder doel’. Met de vriendelijke groeten van de bond tegen het vloeken.

De supporters van Quick Boys hebben op de dag af zes jaar geleden de minste redenen om er wat flinke krachttermen tegenaan te gooien. Hun club wint de derby namelijk met 2-1.

3 april 2010 Quick Boys – Katwijk

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *