Capaciteit stadion groter dan inwonertal gemeente

By | 4 april 2016

Vandaag 1 jaar geleden

Wie nog nooit van Grossaspach heeft gehoord valt niets kwalijk te nemen. Groot is Aspach namelijk allerminst. De gemeente im Ländle, op het platste deel van het platteland van de deelstaat Baden-Würtemberg, telt om en nabij de 8.000 inwoners. Iets meer dan de helft daarvan woont in Grossaspach, bijna 2.000 in Kleinaspach en de rest verspreid over Allmersbach am Weinberg en Rietenau. Het is maar dat je het weet…

Om te voldoen aan de licentie-eisen voor eerst de Regionalliga Süd en later (vanaf 2014) de derde Liga, moet het plaatselijke Sportpark Fautenhau flink worden uitgebreid. Regels zijn regels. En zeker in Duitsland bestaan regels er om te worden nageleefd. Op het derde Duitse profniveau bedraagt de verplicht gestelde stadioncapaciteit voor een club 10.000. Ach, en als dat zo is, dan bouwen ze gewoon een stadion met een capaciteit van 10.000 toeschouwers. Daar doen ze in Duitsland niet zo moeilijk over. Zeker in het biedere Ländle niet.

Sinds de Fertigstellung werkt SG Sonnenhof Grossaspach haar thuiswedstrijden daarom af in een stadion waar tweeduizend méér mensen in passen dan de hele gemeente Aspach aan inwoners telt! Bang voor een uitverkocht huis hoef je als bezoeker van een wedstrijd van SG Sonnenhof Grossaspach dus nooit te zijn. De naam Mechatronik Arena past er helemaal bij. Om nog maar te zwijgen van de enorme Gaststätte pal achter de hoofdtribune. Deze Fautenhau Alm garandeert in elk geval dat iedereen met honger naar de bal niet zo gauw verhongert. Wir wünschen Ihnen heute schon einen guten Appetit.

En dan de laatste dienstmededeling: Schlagerzangeres Andrea Berg heeft met de Sonnenhof van haar man, hotelier Uli Ferber, haar naam verbonden aan de voetbalclub. Wie kent het paar niet?

Ik zou zeggen: neem eens een kijkje wanneer je toevallig in de buurt bent. De schilderachtige omgeving is zeer de moeite waard. De afstand vanaf Apeldoorn naar Mechatronik Arena bedraagt om en nabij de 530 kilometer. Stuttgart bevindt zich slechts op een veertigtal kilometers van de thuishaven van de SG Sonnenhof.

Ik-zei-de-gek ben misschien niet helemaal wijs, maar wat te denken van de supporters van Holstein Kiel die het uitvak op de Nordtribune op 4 april 2015 bevolken. Deze diehards reizen meer dan 750 kilometer om hun favoriete club aan te moedigen voor het uitduel in de derde Liga in Fautenhau. En dan moeten ze ’s avonds ook weer terug naar huis… Diep respect is op z’n plaats voor deze mensen. Dát noem ik nou échte supporters!

4 april 2015 SG Sonnenhof Grossaspach – Holstein Kiel

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *