Go Ahead Eagles volbrengt wonder in Almelo

By | 5 april 2016

Vandaag 2 jaar geleden

Een gedenkwaardige avond in Almelo. Ingehaald door de bittere realiteit van de Jupiler League lijkt het al weer een eeuwigheid geleden. Maar Go Ahead Eagles volbrengt twee jaar geleden iets wat voor aanvang van het seizoen 2013-2014 zelfs de grootste optimist nauwelijks voor mogelijk had gehouden. Mathematisch zijn ze er nog niet helemaal, maar door de klinkende 2-1 overwinning bij Heracles spelen de via de nacompetitie gepromoveerde Deventaren zich nagenoeg veilig. Directe handhaving in de Eredivisie kan Foeke Booy en zijn mannen nauwelijks nog ontglippen. En dat gebeurt dan ook niet.

De ontlading na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dennis Higler vertoont opmerkelijke gelijkenissen met de extatische taferelen die zich bijna elf maanden eerder in Volendam afspelen toen Go Ahead Eagles na een absentie van zeventien jaar terugkeerde op het hoogste niveau. Een meute dolenthousiaste spelers in roodgele tenues stormt richting een al even uitzinnige menigte in het uitvak van het Polman Stadion om alvast gezamenlijk een voorschot te nemen op het aanstaande behoud van het Eredivisieschap.  Wat geen enkele kenner voor aanvang van het voetbaljaar voor mogelijk heeft gehouden, daartoe zet Go Ahead Eagles in het Polman stadion de beslissende stap. Het blijft niet alleen gevrijwaard van rechtstreekse degradatie, het zal zelfs de nacompetitie ontlopen.

Zelfs op de perstribune wordt stilletjes mee gejuicht…

5 april 2014 Heracles – Go Ahead Eagles

I was there…

Een gedachte over “Go Ahead Eagles volbrengt wonder in Almelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *