Geploeter in de achtertuin van Schimanski

By | 9 april 2016

Vandaag 10 jaar geleden

De ene dag zit je in Brussel, een dag later in Duisburg. Mooi toch, dat het maar zo kan in ons verenigde Europa. Dat niet alleen terroristen zich vrijelijk mogen bewegen, maar dat zelfs voetballiefhebbers kunnen gaan en staan waar ze willen…

Ik verkeer bij dit zondagse bezoek aan de Duisburgse Zebra’s in het gezelschap van Gert-Jan, Peter en Fred, collega’s van Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme. Mooie tijden. Helaas reeds lang vervlogen. Het lijkt al weer zo lang geleden dat ik door onvolprezen managementteam bij het straatvuil ben gezet. De gevolgen van dit onvervalste mismanagement blijven tot aan de dag van vandaag voelbaar.

Een mooie parallel met MSV Duisburg. Dat heeft de afgelopen jaren ook zijn portie wanbeleid wel gehad. Vreemd genoeg heeft Schalke 04 het altijd moeilijk in het Wedau Stadion, c.q. de MSV Arena in Meiderich. Ik ben meine königsblaue Jungs meermaals achterna gereisd naar de stad van Tatort-commissaris Schimanschki en immer tun sie sich schwer. Daar vormt deze MSV-S04-editie geen uitzondering op. Het vakkundig vermorzelen van de Revierrivaal blijft ook ditmaal achterwege. Eindstand: 1-1. Het gaat als vanouds met hangen en wurgen.

9 april 2006 MSV Duisburg – Schalke 04

I was there..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *