Wonder van de Waleweingaarde blijft uit

By | 9 april 2016

Het wonder van de Waleweingaarde is uitgebleven. De volleybalsters van Coolen Alterno hebben zich niet via de achterdeur toegang weten te verschaffen tot de play-off finale om het landskampioenschap.  Door een 2-3 nederlaag in eigen hal tegen Springendal-Set Up ’65 en ongunstige uitslagen elders wist de ploeg van coach Wilfried Groothuis niet om via het nog openstaande kiertje binnen te glippen.

Na een 0-2 achterstand maakte Coolen Alterno er nog een vijfsetter van, maar daarin was de pijp leeg. Setstanden: 22-25, 19-25, 25-19, 25-20, 7-15. Spelverdeelster Lisette Stindt en Kathy Bonsen speelden hun laatste wedstrijd in het groene shirt.

Het Ootmarsumse Set Up ’65 plaatste zich door de winst in Apeldoorn wel voor de eindstrijd. Daarin komt het uit tegen titelverdediger VC Sneek. Eindstand kampioenspoule: 1. VC Sneek 10-26, 2. Springendal-Set Up ’65 10-24, 3. Sliedrecht Sport 10-24, 4. Coolen Alterno 10-22, 5. Eurosped TVT 10-6, 6. Regio Zwolle 10-3.