Met geel gevuld doorkijkje in het Röntgen-Stadion

By | 10 april 2016

Vandaag 23 jaar geleden

Hoe ver kan een club afzakken? FC Remscheid maakt het op dit vlak wel héél dol. In het seizoen 1992-1993 behoort de voetbalclub uit de tussen Wuppertal en Solingen gelegen stad nog tot de 24 vertegenwoordigers van de Tweede Bundesliga. Tegenwoordig kickt de plaatselijke FC op Landesliga-niveau, de zevende Duitse speelklasse!

Die wetenschap maakt het wel bijzonder om op 10 april 1993 in het Röntgen-Stadion te hebben genoten van het doorkijkje tegen FSV Mainz 05. Ten overstaan van 1800 toeschouwers zegeviert de huidige Bundesligist – mét Jurgen Klopp in de basis! – met het kleinst mogelijke verschil: 0-1. De scheidsrechter, Josef Funken heette de goede man, is op de bewuste zaterdagmiddag beter op dreef. Liefst acht keer trekt de Schiri een gele kaart, zo onthult het Kicker’s digitale Tweede Bundesliga-archief: vijf keer voor spelers van de thuisploeg, drie keer voor de Mainzelmännchen.

10 april 1993 FC Remscheid – FSV Mainz 05

I was there…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *