Go Ahead Eagles vlamt net voldoende

By | 11 april 2016

Go Ahead Eagles heeft zich maandagavond in blessuretijd langs FC Volendam weten te worstelen. De goal van invaller Kenny Teijsse volstond voor de 3-2 zege en het behoud van de vijfde plaats op de Jupiler League-ranglijst.

De thuisploeg kende in De Adelaarshorst een sterke start. Meer dan een treffer van clubtopscorer Leon de Kogel leverde het openingsoffensief echter niet op. Na het uitvallen van Teije ten Den stokte de aanvalsdrang. In de 27e minuut maakte Kevin Kippersluis zelfs gelijk.

De na de rust voor De Kogel in het veld gekomen Jerry van Ewijk zette de Deventenaren in de 50e minuut weer op voorsprong. Twaalf minuten later kreeg Van Ewijk de gelegenheid aan te leggen voor zijn tweede en Go Ahead Eagles’ derde doelpunt nadat Randy Wolters een strafschop versierde. De schutter van dienst miste, plaatste de bal in de linker hoek langs de verkeerde kant van de paal.

Een kwartier voor tijd bracht oud-AGOVV’er Soufiane Laghmouchi de gasten uit het palingdorp andermaal op gelijke hoogte. Het puntverlies dat zich aanbaande voor de equipe van Hans de Koning kon in de blessuretijd door de treffer van Teijsse worden voorkomen.

Door dit resultaat raakt Go Ahead Eagles de voor de nacompetitie van belang zijnde vijfde plek niet kwijt aan FC Emmen, dat FC Eindhoven met 4-2 versloeg. Het Deventer gezelschap blijft een punt voorsprong houden op de Drenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *